2.Gün Strasbourg,Riquewihr,Baden Baden

Bugün öğlene kadar Strasbourg’u gezmeyi planlamıştık.Kahvaltımızı Katedral’e yakın bir fırından aldığımız lezzetli sandviçlerle yaptık.Ardından katedrali gezdik.Katedral oldukça görkemli.İçinde Prag’dakine benzer bir arkeoloji saati var.Bu saat 1547 yılında yapılmış ve ayın ve yıldızların durumunu gösteriyor.

IMG_6380

IMG_6381

IMG_6383

IMG_6393

IMG_6396

Fransa’nın nüfus bakımından en kalabalık 7.büyük kenti olması sebebi ile aslında bizim için fazla büyüktü.Avrupa konseyi ve parlementosu,avrupa insan hakları mahkemesi kanal gezimiz sırasında önünden geçtiğimiz yerler oldu.Strasbourg Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan bir şehirdir.Gezdiğimiz katedral Notre Dame katedraliydi.Kahvaltımızın hemen ardından kanal turu yaptık.Parlemento binası,Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi yerleri de tur sırasında gördük.Turumuzu tamamladıktan sonra bir süre sokaklarda dolaştık.Dar sokaklar,dik çatılı evler,bu bölgenin adı ”Petite France”.Çarşıda bir çok ev tekstil mağazası,hediyelik eşyalar alabileceğiniz küçük dükkanlar,lezzetli pastalar ile süslü cafeler var.Gezimizi tamamladıktan sonra buraya yakın bir köy olan Riquewihr’e gitmek üzere arabamıza bindik.

RİQUEWIHR

Yaklaşık 70 km yani 50 dakikalık bir yol.Bu bölge aslında Alsace olarak geçiyor.Bağları ile ünlü bir bölge.Bu köyde diğerleri gibi evleri,sokakları,çiçekleri ile görülesi bir yer.İnternetteki fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile bu bölge asıl noel zamanı dolup taşıyor.Köy tertemiz bir havaya sahip.Göz alabildiğince yeşil,zaten çevresi üzüm bağları ile çevrili.Köyün içindeki evler rengarenk.Minikdükkanlarda,seramikler,çukulatalar,kurabiyeler,leylek desenli örtüler ve güzel kafeler her yerde olduğu gibi burada da karşımıza çıkıyor.

IMG_6412

IMG_6415

IMG_6421

IMG_6422

 

IMG_6474

Burada popüler bir diğer yiyecek ise Bretzeller.Yani bir çeşit tuzlu simit.Bizim simitimizden farkı susamsız oluşu ve tadının çubuk krakeri andırması.Köyden hiç ayrılmak istemedik.Ama programımızın yoğunluğu nedeni ile daha fazla kalmadan baden baden’e gitmemiz gerekiyordu.

IMG_0227

 

IMG_6480

IMG_6475

BADEN BADEN

Bulunduğumuz köyden 129 km mesafedeydi.Aslında Strasbourg üzerinden gitseydik 58 km ‘lik bir yol.Baden Baden Almanya’ya bağlı bir şehir.Stuttgart 106 km .Baden Baden’in en önemli özelliği kaplıca şehri olması.Coğrafi olarak nefis bir yerde Karaorman’ın eteklerinde.Çok sayıda termal otel var.Muhteşem park ve bahçelere sahip bir küçük şehir.Şifalı termal suyunun çok ünlü olduğunu bildiğimiz için bu sudan nerede bulup içebileceğimizi sorduk.Şehrin tepesindeki kilisenin yanındaki çeşmede akan suyun şifalı su olduğunu öğrendik.Artık doğru mu bilmiyoruz ama oraya kadar yürüdük.Suyun çevresinde dinlendik.İçtik.Yanımıza aldık..

IMG_6424

IMG_6428

IMG_6430

IMG_6442

IMG_6458

IMG_6465

IMG_6468

Marktplatz,Trinkhalle görülecek diğer yerler.Şehrin içinde Kurhaus isimli kumarhane oldukça ünlü.Baden baden’de kumar 150 yıl öncesine dayanıyor.O dönem Fransa’da yasaklanınca burada oynanmış.Kurhaus casino beyaz rengi ve yemyeşil bahçesi ile oldukça güzel bir yapı.

Kilisenin orada sularımızı da içtikten sonra artık bir şeyler yemek üzere restorant aramaya başladık.La ”Gondola Restorant” adlı bir yer arıyorduk.Şehrin merkezindeydi ve hemen bulduk.Geleneksel Alman yemekleri yemeyi umuyorduk ama İtalyan mutfağı ağırlıklı bir menüydü.Özellikle deniz mahsullü risottoyu sevdik.Bu arada  bilmediğimiz için gidemediğimiz  bir cafe oldu.Biz bu fırsatı kaçırdık ama Baden Baden’e gittiğinizde sizin kaçırmamanız için bloğumda paylaşmak istedim.”Cafe König”.Burası  meydanda bir cafe , zamanında Tolstoy’un bile müdavimi olduğu bir mekan.Buraya olur da giderseniz ”KaraormanPastası ” menüsünde favori bir lezzet.

IMG_6902

Doğası,kaplıca suları,mimarisi,karaormanlar ile iç içe oluşu,lezzetli yemekleri ile bizi kendine hayran bıraktı.Yemekten sonra arabamıza bindiğimiz gibi otelimize döndük.

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://ailecekgeziyoruz.com/2-gun-strasbourgriquewihrbaden-baden/

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 

Translate »