3 Şubat Çrş. San Diego’dayız ama gece L.A.’e dönüş..

IMG_8040

San Diego Hayvanat Bahçesi

IMG_7948

Hash House

Bugün yarım günümüzden fazlasını hayvanat bahçesi için ayırmıştık. Ama önce güzel bir kahvaltı etmek üzere yola çıktık. Yine internetten bulduğumuz  bir yere gidecektik. Gerçekten yerel, mahalle arası bir yerdi. Yorumlar çok iyiydi ama gittiğimizde, okuduklarımızın daha iyisi ile karşılaştık. Yerin ismi Hash House a Go Go. Kapısında sıra vardı tabiki 🙂 Ama şanslıyız ki sıranın yoğunlaşması, biz masamıza geçtikten sonra oldu. Bu sefer sadece 10 dakika kadar bekledik. Beklerken masalara servis edilen tabaklara hayran kaldık. Tek sorun tabakların menüdeki isimlerini bilmiyor oluşumuzdu. Porsiyonların büyüklüğü inanılmazdı. Yani bir kişi bir tabak yemek söylese, bitirmesi mümkün olmayan boyutlardaydı. Biz de siparişimizi almaya gelen bayanın da yardımı ile pankek tabağı ve yumurtalı patatesli bir tabak olmak üzere iki sipariş verdik. İyi ki  öyle yapmışız, çünkü gelen bu iki tabak ile 4’ümüz de tıka basa doyduk. Lezzet çok iyidi fiyat da bir o kadar uygundu.Sanırım 40 usd hesap ödedik.Bu rakam tüm tatilin en uygun kahvaltı fiyatıydı.

IMG_7957Hash House hayvanat bahçesine de yakın bir yerde. Hayvanat Bahçesi, Balboa Parkın orada. Dolayısıyla hepsi birbirine yakın noktalar. San Diego Zoo bileti içerideki otobüs turunu ve teleferik ulaşımını da kapsıyor. İlk önce büyüklüğünü kestiremediğimiz için parkın içindeki çift katlı gezi otobüsüne binerek tüm parkı dolaştık. Aklınıza gelecek her hayvan olmakla birlikte Londra Hayvanat bahçesini daha çok beğenmiştik. Hayvanat bahçesindeki hayvanların mutlu olması beklenemez elbet. Ama o kadar mutsuz gözüküyorlardı ki onlar bu kadar mutsuzken bizim onları seyrederek mutlu olmamız çok saçma olur değil mi? Doğal olarak da öyle oldu. Acımaktan ve hayvanat bahçesi gibi bir düzene neden ihtiyaç duyulduğunun  felsefik tartışmasını yapmaktan işin eğlenceli kısmını yaşayamadık. Çocuklar ise en çok maymunları izlerken eğlendiler. Çünkü maymunlar bir aileydi, kalabalıklardı, içlerinde bebek maymunlar vardı. Bu bebek maymunlar annelerinin sırtında geziyor, meme emiyordu. Bu görüntüler eğlenceli ve güzeldi. Zaten en mutlu olanlar da maymunlardı. Fil, Aslan,su aygırı, Zürafa, Gergedan, penguen, yılan….bir çok hayvan vardı ama hepsi kafeslerinde birer tane. Kuşlar çok güzeldi.. Onlar, diğerlerine göre doğala daha yakın ve daha geniş alanlarda sergilendikleri için keyifleri de diğerlerine göre daha iyiyidi. Hayvanat Bahçesine girerken kapanıncaya kadar kalacağımızı düşünüyorduk ama öğleden sonra saat sanırım 3 gibi çıktık.IMG_8041
Ateş, San Diego Ünv.’ne gitmek istiyordu. Daha önce, henüz ünv.de okurken, Meksika ve Amerika seyahatleri yapmış ve  buraya da gelmiş. Üniversite, Zoo’ya 10 km uzaklıktaydı.Gittik. Ben de Efe için belki motivasyon olur diye düşündüm. Efe’yi yetiştirirken, dünyanın herhangi bir köşesinde yaşamasının sadece kendisine bağlı olduğunu ve hayatını kuracağı yeri çok geniş düşünmesini istiyoruz. Ben, ünv.bittikten sonra yurt dışına gitmek çok istemiştim. Ama hemen çalışıp para kazanma mecburiyeti ve aile yapısı nedeni ile bu mümkün olmadı. Şimdi çocuklarımız, üzerlerinde baskı hissetmeksizin, özgürce karar alabilsin istiyoruz.Ama bu düşünce tarzımıza rağmen, Efe, ben İstanbul dışında asla okumam diyor 🙂  (Bu da onun bugünkü  özgür kararı elbet)

Fikirler hele de bu yaşlarda çok sık değişir. Efe için San Diego State Unv.’si hiç bir şey ifade etmedi. Halbuki gençler, patenlerle ve kaykaylar ile kampüste dolaşıyorlardı. Oranın iklim koşulları, deniz, plaj vs. düşünüldüğünde delikanlılık döneminde ben vazgeçtim diyebilir  🙂

Ateş için de gördüğü yer, hayalkırıklığı oldu. O zamanlar arkadaşı Rüzgar ile geldiklerinde aklında kalanlar ve bugünkü hali arasında  demek ki çok değişiklik vardı.

Seaport Village tarafına gittik.Orada Convention Center var ve içinde dev bir otopark bulunuyor. Arabamızı buraya park ederek Seaport’a kıyı sahilinden yürüdük. Burası bir çok restorant, butik, turistik eşya satan dükkanlar vs ile dolu. Denize karşı bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Ayrıca güneşin batışı da çok keyifle izlenebilir. Akşam yemeğimizi burada yedik. Yemeğin ardından da L.A.’e dönmek üzere yola çıktık.

Biz 1.5 günde San Diego’yu bu kadar gezdik. Aslında gezilebilecek yerler genel olarak buralar. Sizin daha fazla vaktiniz varsa Little Italy, Gaslamp Quarter, Hotel del Coronado  ve Sea World’ü ekleyebilirsiniz. Tabi yaz aylarında geldiyseniz Beach lerde keyifli olur. Yazının devamı için lütfen tıklayınız. 4 Şubat Prş.Güle Güle Amerika

IMG_8043

San Diego Zoo

Bu yazının kalıcı bağlantısı http://ailecekgeziyoruz.com/3-subat-crs-san-diegodayiz-ama-gece-l-ae-donus/

Bir cevap yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 

Translate »